снимка pixabayВсеки един момент цената на златото ще запише рекорд за

...
снимка pixabayВсеки един момент цената на златото ще запише рекорд за
Коментари Харесай

Цената на златото чупи рекорд за последното десетилетие

снимка pixabay

Всеки един миг цената на златото ще запише връх за последното десетилетие след бурна година, като покачването през този месец е подкрепено от спада на $ до най-ниското му равнище от април 2018 година, пише  .

Среброто нараства с съвсем 50% през 2020 година Паладият е на път към пета поредна година на растеж в цената си, с покачване от над 20% през 2020 година Платината нараства с 10%.

През август скъпия метал реализира връх, защото вложителите търсеха леговище на фона на пандемията. Приливът беше подсилен от невиждани талази от тласъци, в това число от страна на Федералния запас, които разпалиха опасенията за обезценяването на валутата в Съединени американски щати. Акциите на борсово търгувани фондове, обезпечени със злато, доближиха рекордни стойности през октомври, макар че от този момент поевтиняват едва  с въвеждането на ваксини.

Златото, което нормално не предлага рента, е спечелило, защото централната банка на Съединени американски щати понижи лихвените проценти съвсем до нула и купува милиарди долари облигации всеки месец. Това изпраща действителните лихвени проценти - които отразяват упованията за инфлация - много под нулата. Управителят на Фед Джером Пауъл, алармира, че облекчената политика ще продължи и през 2021 година.

Златото и други благородни метали евентуално ще бъдат подложени на напън през идната година, защото финансовите пазари се възстановяват и кривата на доходността се ускорява, обявиха, от своя страна, от Morgan Stanley в записка по-рано този месец.

Въпреки че  ралито на златото е възпряно от напредъка на имунизациите, металът към момента има поддръжка от паричната и фискалната политика, считат от HSBC Securities. " Администрацията на Джо Байдън може да бъде позитивна за златото от позиция на фискалните разноски “, се споделя в записка от 9 декември.

Цялата публикация четете в 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР